tiistai 25. marraskuuta 2014

Tee-se- itse kokeiluja

Tämän vuoden jouluteema menee osittain vanhan kunnostamisella. Kierrätysaatteen mukaisesti, mutta silti jotenkin uudistuen saa mukavaa joulutunnelmaa, eikä kaikkea tarvitse lähteä kaupasta uutena hakemaan. 

Kerroin jo aikaisemmin kuinka koitin maalata isoa olkipukkia valkoiseksi. Väri pysyi hieman huonosti oljen liukkaalla pinnalla. Tässä oppineena seuraavan olkipukin kohdalla hieraisin pintaa hieman hiekkapaperilla ennen maalausta. Kovaa ei voi hieroa, mutta jo pienikin sipaisu rikkoi oljen rakennetta sen verran että maali pysyi jo paremmin. Mun mielestä nää on aika söpöjä. 


Toinen kokeilu tänä vuonna on tehdä vanhoista hehkulampuista joulupalloja. Toiseen kieputin villalankaa ja toisen kastoin hienoon merisuolaan. Alle tietysti liimaa että pysyy. Meillä ei ollut tekohetkellä muuta kuin puuliimaa, ja olinkin hieman epäileväinen kuinka se lasin hienossa pinnassa pysyy. Hyvin on kumminkin kestänyt, eikä tuon toisen pallon suolakaan ole varissut. Jalostamisen arvoinen idea mielestäni, näitä kokeilen vielä lisää, onneksi vanhassa talossa lamppuja palaa usein ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti