keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Arjen keskellä

Halloween on tulossa ja meillä sitä odotetaan jo lasten kanssa innolla. Vaikka juhla ei Suomessa olekaan kovin laajalti levinnyt meillä on  tarkoituksena on pitää lapsille juhlat, joissa saa kummitella ihan urakalla. Pientä hyvääkin meinattiin leipoa ja ostaa. Karkki ja kepponen kierros meinatiin kumminkin jättää tekemättä ja mässätä herkut ihan kotisohvalla. 

Arki on pikkulapsi perheessä kuluttavaa ja jaksamisen kanssa painitaan aika ajoin. Siksi onkin tärkeää välillä ottaa rennosti ja tehdä pientä juhlaa arjen keskelle. Pienistä asioista nauttiminen auttaa jaksamaan taas paremmin ja mieli pysyy virkeänä. 


Viime päivinä sosiaalisessa mediassa on keskusteltu pienten lasten vanhempien ja eritoten äitien jaksamisesta. Olemme saaneet lukea riipaisevia uutisia siitä, mitä voi äärimmäisessä tapauksessa tapahtua kun ihmisen voimavarat ehtyvät. Motiiveja ja taustoja emme koskaan varmaan saa tietää tähänkään tragediaan, mutta aihe ainakin on herättänyt keskustelua tärkeistä asioista mitkä meinaavat yhteiskunnan kiireessä jäädä huomiotta. Perheiden pahoinvointi on koko yhteiskunnalle vakava asia. 

Se mikä ajaa ihmisen näin raakaa tekoon, on asia joka varmasti mietityttää monia. Selvyyttä emme siihen varmaan koskaan saa. Jokaisella meistä on omat kokemuksemme jaksamisesta ja asioiden käsittelykyvystä. Pettymysten sietokyky on yksilöllistä. Ainut asia mitä me voimme tehdä on välittää läheisistämme, olla läsnä ja iloita myös niistä arjen pienistä asioista. Rakastetaan toisiamme <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti